Objem láhve |
0,75 l |
Odrůdy |
Gruner Veltliner
|
Země |
Rakousko |
Region |
Niederösterreich |
Apelace (podoblast) |
Kremstal |
Terroir |
strmé terasy
|
+ zobrazit další vlastnosti +
|
Obsah zbytkového cukru |
6,8 g/l
|
Obsah kyselin |
4,5 g/l
|
Obsah alkoholu |
14 %
|
Typ uzávěru |
Šroubovací |
Teplota servírování |
12 až 16 °C |
Nejlepší k pití |
do 10 let od ročníku sklizně |
Způsob zpracování |
časté promíchávání sedliny (battonage), drcení hroznů, spontánní fermentace, sur lie (zrání na kalech) |
Fermentace v dřevěných sudech |
pomalé kvašení v 500 l sudech z akátového dřeva
|
Macerace |
10 až 12 hodin
|
Zrání v dřevěných sudech |
18 až 24 měsíců
|
Podnebí |
kontinentální, mírné |
Název vinice |
Pellingen
|
Období sklizně |
přelom října a listopadu |
Vedení révy |
Guyot (vertical shoot positioning) |
Práce na vinici |
ruční sběr a třídění hroznů |
+ skrýt další vlastnosti +
|